greenbliss.nl

Van alles over de green-lifestyle

Tips voor het kopen van een rollator

Bijna iedereen die een jaartje ouder wordt, moet op een gegeven moment geloven aan een rollator. Fysieke klachten gaan nou eenmaal een rol spelen en vaak wordt dan aangeraden om een rollator te gebruiken. Dit kan een schok zijn, omdat het nogal een ‘reality check’ is dat je een jaartje ouder begint te worden. Herinner jezelf er echter aan dat een rollator kan voorkomen dat je klachten erger worden en het je leven alleen maar makkelijker maakt. In deze blog geef ik tips voor het kopen van de goede rollator. 

Waarom is een goede rollator belangrijk?

Zoals ik al zei, wordt er vaak aangeraden een rollator te gebruiken op het moment dat je fysieke klachten krijgt. Een rollator moet je leven makkelijker maken, maar ook voorkomen dat je klachten nog veel erger worden. Daarom is het belangrijk dat je een rollator koopt die bij jouw lichaam en situatie past. Als jij een rollator koopt waar je niet comfortabel mee kan bewegen, kan het zijn dat je klachten alleen maar erger worden. En dit is natuurlijk het tegenovergestelde van wat je wil. Gelukkig is er een enorm aanbod aan rollators en kun je een rollator kiezen die perfect bij jou past. Kijk maar eens op internet en je zult zien dat er enorm veel opties zijn. 

Waar moet je op letten

Waar moet je nou op letten bij het kopen van een rollator? En wat is de juiste rollator voor jou en jouw situatie? Hier zal ik iets meer informatie over geven. Voordat je een rollator aanschaft, moet je aan aantal dingen overwegen. Ten eerste moet je bijvoorbeeld bepalen of je de rollator vooral binnenshuis of buitenshuis zal gebruiken. Rollators voor gebruik binnenshuis zijn vaak lichter van gewicht. Bovendien hebben ze soms een soort tafeltje, waar je bijvoorbeeld eten of drinken mee kan verplaatsen of kan gebruiken als bijzettafeltje. Rollators voor gebruik buiten zijn zwaarder van gewicht. Bovendien hebben deze rollators vaak een soort fietstas die je kan gebruiken voor het vervoeren van boodschappen. Daarnaast zijn er nog allemaal andere dingen die je mee kunt nemen in je beslissing. Zo heb je bijvoorbeeld rollators die je kunt inklappen. Mijn moeder gaat bijvoorbeeld vaak met de regiotaxi naar een vriendin van haar toe. Om de rollator mee te nemen in de regiotaxi, moet deze inklapbaar zijn. Dit is dus iets waar je goed over na moet denken bij het aanschaffen van een rollator. Tot slot zijn er rollators waar je op kunt zitten. Dit is bijvoorbeeld handig als je houdt van wandelen, maar af en toe even moet stoppen om op adem te komen. Zoals je ziet zijn er enorm veel opties, en is het maken van een goed overwogen beslissing dus belangrijk!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 greenbliss.nl

Thema door Anders Norén