greenbliss.nl

Van alles over de green-lifestyle

Recycle in een rolcontainer

Weet je wat goed voor de natuur is? Recyclen. Geen plastic gebruiken. Minder gifstoffen in de lucht (zoals haarlak). Niet roken. Niet (te veel) dieren slachten. Maar vooral bewust zijn van hoe een kleine verandering in je leven al een grote bijdrage kan leveren aan de natuur. Hier bij Greenbliss denken we graag na over hoe we anderen kunnen helpen, om die stap wat gemakkelijker voor jullie te maken. Bijvoorbeeld door het plaatsen van meer rolcontainers op straat, bij bouwketen en supermarkten.

Mensen vervuilen, dit is algemeen bekend. Vooral in de vorige eeuw waren we ons compleet onbewust van het effect dat wij op de aarde hadden. We rookten in vliegtuigen, waar geen riemen in de stoelen zaten. Afval gooiden we op straat, of in de grachten. Met de komst van massaproductie kwamen er grote fabrieken, die hun gif in het water dumpte, en alles moest individueel verpakt worden. Al dit plastic gooiden wij vervolgens weer weg, in de vuilnisbak.
En waar ging dit dan vervolgens weer heen?
Juist, een enorme afvalstort, waar alles bij elkaar werd gegooid. Ook dingen zoals plastic, die erg langzaam vergaan. Vanuit daar werd veel afval in het water gedumpt. Wat het oog niet ziet, dachten ze vast…
Maar wat wij nu zien, is schildpadden met vervormde schildjes, omdat ze vast zijn komen te zitten in een stuk plastic toen ze nog klein waren. Walvissen en dolfijnen spoelen aan met kilo’s plastic in hun maag, omdat rondzwevende plastic zakjes in het water, lijken op kwallen. Koraal sterft, breekt af en vergruist door de onreine kwaliteit van het water. Mensen breken stukken af, en nemen het mee naar huis als souvenir.

Gelukkig staan er tegenwoordig  overal vuilnisbakken, om het voor de mensen op straat gemakkelijk te maken. Niemand wil met vuilnis in zijn zakken blijven rondlopen natuurlijk! Maar soms op grotere locaties zoals festivals, bij verhuizingen of gelegenheden waar meer wordt weggegooid (zoals restaurants) zijn rolcontainers. Je kunt er gemakkelijk een huren en plaatsen waar je wilt. Puur de gelegenheid geven om afval veilig (en recyclebaar) weg te gooien, helpt al zo veel. Wat ook heel fijn is, is dat als je er online een besteld, je ook kunt invullen wanneer je wil dat deze wordt geleegd. Stel je voor je geeft een diner voor een groot feest. Dan huur je er een, en stel je in dat deze de volgende dag wordt geleegd. Als je zelf nog recycled ook, draag je écht je steentje bij.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 greenbliss.nl

Thema door Anders Norén