greenbliss.nl

Van alles over de green-lifestyle

Depressief zijn is een heel naar gevoel

Voor sommige is het vast wel een herkenbaar beeld, je wilt niks meer, je kunt niks meer en je gaat ook helemaal niks meer doen ook! Ja, het is weer zo ver, ik ben helaas weer behoorlijk depressief te laatste tijd. Ik word gek van mijzelf, zo’n rot gevoel. De huisarts schrijft mij braaf de anti depressivo voor, want dat zal moeten helpen. Echter word ik gewoon depressief van mijzelf omdat ik niet blij ben met mijn uiterlijk, ik ben te dik voor de maatschappij, is wel een bekende gedachte. Grappig hoor, die anti depressivo, iedereen weet dat je daar gigantisch van aankomt! Dus ik krijg ze wel van de huisarts maar neem die pillen echt niet in!

 

 

Geëmotioneerd en in de steek laten voelen

Uiteraard werd dit niet geaccepteerd door de huisarts en gaf aan mij dan niet verder te kunnen helpen, behalve een verwijzing naar een psycholoog die mij dan maar zou moeten helpen. Al snel belandde ik via de psycholoog in een praatgroepje. Het geval “hallo, wat is jouw probleem”. Een man van rond de 40 kwam na afloop naar mij toe en gaf mij de tip om kanna eens te proberen. Hij vertelde mij verder niet wat het is, dus besloot het te vergeten. Toch bleef het woord kanna in mijn hoofd spoken waarna ik besloot het toch eens te googelen.

 

 

Wat is kanna en wat is de werking

Kanna is afkomstig van een plantje wat depressie en waanbeelden kan tegenhouden. Er wordt geadviseerd om er thee mee te zetten. Na het te hebben overwogen besloot ik het toch maar een kans te geven, ik kreeg de tip niet voor niks. Na het ontvangen was ik stom verbaasd, het leken allemaal wel wietzakjes! Onlangs de gekke uitstraling zette ik al snel mijn kopje thee. Er ging een wereld voor mij open! Toch vond ik het gek dat dit zo’n werking op mij had en ik besloot de huisarts te bellen. Ik legde het uit wat het precies is en wat de werking precies met mij deed. De huisarts gaf direct aan niks te weten over kanna en verwees mij op het feit dat dit op volledig eigen risico genomen wordt. De huisarts stelt zich dus niet aansprakelijk onlangs het telefoongesprek. Wat wel logisch is hoor, het is tenslotte geen pilletje wat al heel goed getest is. Voor mij was het erg rustgevend en ik durfde weer de straat op, echter betekend dat niet dat het bij jou dezelfde werking kan hebben. Geen idee of het met andere medicatie genomen kan worden of alle negatieve kanten van product. Laat je dan ook altijd eerst goed inlichten bij een arts voordat je besluit dit ook te willen proberen!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 greenbliss.nl

Thema door Anders Norén