greenbliss.nl

Van alles over de green-lifestyle

Ontspannen in je eigen huis. Dat kan echt!

Na een dag hard werken ben je wel toe aan een beetje ontspanning. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om naar de sauna of de spa of het welnesscenter te gaan, maar je kunt ook in je eigen huis ontspannen. Duik bijvoorbeeld na zo’n zware dag eens in je ligbad of je bubbelbad. Kaarsjes op het randje, kopje thee of een wijntje binnen handbereik en genieten maar. Maar ook andere dingen in je eigen huis kunnen je ontspanning bieden. Als het maar niet op “moeten” begint te lijken. Sommige mensen worden juist heel ontspannen van klusjes in huis. Dat kan. Anderen gaan het liefst met een dekentje op de bank een film kijken. Dat kan ook. Het is maar net waar jij ontspannen en dus gelukkig van wordt.
Ligbad

Helemaal zen worden van koken

Ik word niet perse gelukkig of ontspannen van koken, maar andere mensen hebben dat wel. Lekker op je eigen tempo alle ingrediƫnten snijden, bakken, blancheren, braden en garen. Dan natuurlijk het opdienen. Je zet dan echt niet de pannen op tafel. Nee. Je kleedt de tafel mooi aan met een tafelkleed, je mooiste servies en het beste bestek. Je zet verschillende glazen neer, voor water en voor wijn en dan ga je opdienen. Dat wordt vast een heerlijke avond.

Spelletjes doen met een groepje mensen

Een avondje klaverjassen, het klinkt misschien ouderwets, maar het kan nog steeds heel gezellig zijn. Lekker met een groepje van vier personen om tafel zitten. Kletsen en kaarten tegelijk. Want dat kan bij klaverjassen. Bij bridgen hoef je dat niet te proberen. Een hapje en een drankje erbij en je hebt ontspanning aan je eigen tafel in je eigen huis. Ook andere spellen kunnen natuurlijk prima ter ontspanning gespeeld worden. Van het Oudhollandse sjoelen tot het nieuwste bordspel, als je samen plezier hebt, komt de ontspanning vanzelf.

Lekker knutselen of puzzelen

Wil je je zinnen echt even verzetten, dan moet je eigenlijk iets gaan doen dat je volledige aandacht nodig heeft. Bijvoorbeeld het maken van een “diamond-painting”. Deze schilderijtjes, opgebouwd uit kleine, glimmende steentjes zijn heel leuk om te maken, maar vergen wel je volledige aandacht. Heb je niet zo’n zin in dit gepriegel, dan kun je natuurlijk een mooie puzzel maken of gaan handletteren. Handlettering is nu ook helemaal “in”. Je kunt teksten op verschillende manieren noteren en zo kaarten en posters maken. Met deze kaarten en posters kun je weer anderen blij maken.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 greenbliss.nl

Thema door Anders Norén