greenbliss.nl

Van alles over de green-lifestyle

Ga voor groen met zonnepanelen

Twijfel jij ook over hoe je de wereld een betere plek kan maken? Heb je misschien kinderen, en maak je je zorgen over in wat voor klimaat zij opgroeien, of ben je gewoon milieubewust? Dan weet ik iets dat je uit kunt proberen.
Naast recyclen, niet te veel water verspillen met douchen en groen rijden, kun je nu ook bijvoorbeeld zonnepanelen op je dak installeren. Dat is vaak in het begin vrij prijzig, en daar schrikken mensen van. Wat velen niet weten, is dat je die prijs eenmalig betaald, en daarna zijn ze van jou. Alle energie in de jaren daarop die wordt opgewekt, is gratis en kan je hele huishouden van leven. Als je nog twijfelt over zonnepanelen kopen, kun je ook zonnepanelen huren

Het probleem.

We weten tegenwoordig allemaal dat de aarde achteruit gaat qua klimaatverandering. Er zijn meer overstromingen, aardbevingen, stormen, droogtes. In Nederland denken wij dat het wel meevalt, omdat wij net een klein landje zijn, op een plekje waar het gewoon wat langer wat heter werd dit jaar. We hadden een extra hittegolf in September. ‘Nou fijn!’ denken velen. Snap ik. Het lijkt ons allemaal niet zo hard te raken. Maar andere delen van de wereld wel, zeker nu we een president in Amerika hebben die niet in klimaatverandering gelooft. De aarde is aan het opwarmen, doordat wij, mensen, hem vervuilen. Dit doen wij door uitlaatgassen, fabrieken, chemisch afval, en plasticvervuiling. Iedereen denkt; ach dat plastic flesje op straat, ach dat ene blikje, boeien! Ik ben maar één mens in één straat van één stad in één land. Het probleem  is, dat iedereen zo denkt. Zo komt er massavervuiling, zonder dat mensen hun verantwoordelijkheid ervoor willen pakken. De aarde die opwarmt, moet je zien als een mens die ziek is. Wat gebeurt er? Je voelt je niet lekker, tsunami aan snotneus, je rillingen lijken wel aardverschuivingen en je hoest zo hard dat de grond lijkt te trillen. Vervolgens krijg je koorts.
Dat is precies wat er met de aarde gebeurt; koorts krijg je om parasieten en bacteriën te doden. Zo warmt de aarde langzaam op; om ons, de bacteriën die de aarde vervuilen, te doden.

Wat kan ik doen.

Allereerst zit je al op deze blog te kijken, dat is al een stapje vooruit. Alleen de mensen die begrijpen dat hun eigen impact (hoe klein ook) effect heeft, zullen het klimaat veranderen. Je kunt beginnen met recyclen, groen rijden of zonnepanelen installeren. Doe iets voor het klimaat, en het klimaat geeft je iets ervoor terug.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 greenbliss.nl

Thema door Anders Norén