greenbliss.nl

Van alles over de green-lifestyle

Het beste van twee werelden met hybrid cloud

Het is een populaire term tegenwoordig: “Ik heb dat in de cloud geregeld”. Of ik ben net over naar de cloud. Steeds meer bedrijven brengen hun IT daar onder. Logisch want er zitten behoorlijk wat voordelen aan. Toch is het een grote stap en zijn veel zaken mogelijk. Zo heb je drie varianten waar hybrid cloud er één van is. Het is verstandig om je goed te verdiepen welke variant het meest past bij je bedrijf en een goede partij te zoeken die je helpt om de overstap naar de cloud te doen en dit soepel te laten verlopen. Als eerste kan je natuurlijk dit blog lezen om er wat meer over te weten te komen.

Welke drie cloud varianten?

In de eerste alinea gaf ik al aan dat er drie cloud varianten zijn te onderscheiden. De meest gebruikte vorm is de public cloud. Voorbeelden hiervan zijn office365 en dropbox. Dit zijn algemene clouds waarin je een afgeschermd deel kunt gebruiken om je bestanden op te slaan of je applicaties op te laten draaien. Je hebt er een aantal standaard oplossingen in om bijvoorbeeld je autorisaties te regelen. Het grote voordeel van een public cloud is dat het heel toegankelijk is en de investering bijzonder laag. Grotere bedrijven komen er echter vaak niet mee uit de voeten. Hele grote bedrijven kiezen daarom voor een private cloud oplossing. Dit is een maatwerk cloud omgeving ingericht voor één bedrijf. Het spreekt voor zich dat de investering hierbij vele malen groter is. Om deze reden zie je steeds meer dat bedrijven kiezen voor de hybrid cloud. Bij hybrid cloud maak je gebruik van de voordelen van beiden varianten. Een redelijk toegankelijke investering doordat je waar kan gebruik maakt van public cloud oplossingen en waar het moet zet je maatwerk in met private cloud oplossingen.

Andere voordelen van hybrid cloud

Bij hybrid cloud gelden uiteraard ook de algemene voordelen van werken in de cloud. Grote voordeel is dat het via internet toegankelijk is. Zodoende kun je bijvoorbeeld zaken als het nieuwe werken makkelijker implementeren. Een belangrijk voordeel omdat het jonge talent van een werkgever eist dat ze flexibel kunnen werken op de plek waar dat het beste is om te doen. Ook is je IT omgeving veel flexibeler met een hybrid cloud oplossing. Je kunt makkelijker meebewegen met de IT ontwikkelingen die er op dit moment zijn. Een belangrijk iets in een tijd waarin de IT ontwikkelingen in een stroomversnelling zijn gekomen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 greenbliss.nl

Thema door Anders Norén