greenbliss.nl

Van alles over de green-lifestyle

Hoe leg je een underlayment vloer?

Een underlayment plaat is een multiplex plaat met messing. De plaat bestaat uit fineerlagen en kan verschillende diktes hebben. De fineerlagen zijn kruislings met elkaar verlijmd en daarom zijn underlayment platen erg sterk. Als je een underlayment plaat als vloer wil gebruiken moet deze 18 millimeter of 21 millimeter dik zijn. Wil je weten hoe je een underlayment vloer moet leggen? Lees dan even verder. In dit blog leg ik uit hoe je een underlayment vloer legt.

Isoleren

Vóórdat de underlayment plaat als vloer kan worden gelegd, is het heel erg belangrijk dat je isolatiemateriaal tussen de balken neerlegt. Daarom is dat de allereerste stap van het aanleggen van de vloer. Isolatiemateriaal isoleert je vloer thermisch en akoestisch, waardoor er geen (of weinig) kou, warmte en geluid doorheen komt. Dit is een hele belangrijke stap, omdat je het anders na een korte tijd waarschijnlijk alweer moet vervangen. Sla de stap dus niet over!

Meten

Vervolgens is het verstandig om de ruimte even op te meten. De tweede stap is dan ook het opmeten van de vloer. Teken de maten die je nodig hebt precies uit en zaag het hout in de goede maten af, zodat het later precies past. Zorg er ook voor dat je wat ruimte overlaat bij de muren. Hout kan namelijk uitzetten bij temperatuursverandering, waardoor de vloer als je geen ruimte overlaat bol zou komen te staan. Wanneer je wel wat ruimte (niet te veel) overhoudt bij de muren, heeft de underlayment plaat de ruimte om wat uit te zetten.

Aanleggen

De derde stap is het aanleggen van de afgezaagde underlayment platen. De beste manier om dit te doen is om de underlayment platen halfsteens dwars over de balken aan te leggen. Wanneer je voor platen hebt gekozen zonder tong en groef, is het noodzakelijk dat je de naden tussen de platen ter hoogte van de balken aanlegt.  

Topcoat

Tot slot is het goed om de vloer te lakken of beitsen. Deze laatste stap zorgt voor extra bescherming en hierdoor zal de vloer veel langer meegaan. Zorg er dus voor dat je deze stap niet overslaat als je nog lang van de vloer gebruik wilt maken. Wat moet je doen? Lak eerst de onderlagen en vervolgens pas de toplaag. Op die manier zorg je ervoor dat het extra goed beschermd is. Laat de laag even drogen, en voilà! Je bent klaar met de vloer en kunt hem nu gebruiken.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 greenbliss.nl

Thema door Anders Norén