greenbliss.nl

Van alles over de green-lifestyle

Beleggen zonder risico?

Het klinkt te mooi om waar te zijn: beleggen zonder risico. Beleggen zal nooit honderd procent risicovrij zijn. Toch zijn er allerlei manieren om je risico drastisch te reduceren.

Het is het doel van iedere startende belegger: traden of beleggen met zo min mogelijk risico. Als ervaren belegger weet je misschien al hoe je risico’s kunt mijden. Er zijn boeken en blogs over risicoloos beleggen vol geschreven.  Maar de conclusie van al deze teksten is vaak gelijk: beleggen kan niet zonder risico.

Daarom kun je je het beste richten op beleggen met weinig risico. In principe wil je niet het risico vermijden, maar mogelijk verlies. In dit artikel bespreek ik hoe je dat kunt doen.

Beleggen zonder risico is dus niet mogelijk. Maar je kunt wel je verlies reduceren. Een populaire analyse methoden die veel wordt gebruikt door handelaren is forex forecasts. Er wordt gebruik gemaakt van trading strategies, die de beste handelsmogelijkheden in kaart brengen. Door de juiste in- en uitstap momenten voor een aandeel te bepalen, kunnen ze hun winst maximaliseren en risico’s beperken.

Ironisch genoeg is het dus belangrijk je op beleggingsrisico’s te richten wanneer je de risico factorwil reduceren. Pas wanneer je weet waar de risico’s liggen, weet je wanneer je deze kunt vermijden. In feite zijn traders dus op zoek naar manieren om eventuele verliezen eenvoudig te kunnen overstijgen. Daaruit komt de bekende leus: maximaliseer je winst, beperk je verlise.

De mate van winst en verlies hangt af van je eigen skillset, kennis en technieken. Maar ook de markt kan een grote rol spelen. Het is van belang je trading  strategie daar goed op af te stemmen.

Diversificatie

Diversificatie is het eerste uitgangspunt voor een startend belegger die zijn risico wil minimaliseren. Ga niet voor een alles of niets strategie, maar spreidt je kansen. Zo bouw je ruimte in als er iets fout gaat.

Hedging

Een belangrijke term voor beleggers is volatiliteit. Dat wil zeggen: hoe beweeglijk is de prijs van een markt of product over een bepaalde periode. Hoe hoger de volatiliteit, hoe meer prijs ontwikkelingen. Dit kan zowel positief als negatief uitpakken. Hedging is een methode die een negatieve correlatie opzoekt tussen twee verschillende instrumenten. Als een instrument uit het paar daalt in waarde, wordt dit automatisch gecompenseerd met het andere instrument. Denk bijvoorbeeld aan twee verschillende valuta.

Risicoblootstelling

De laatste methode om je verliezen te beperken en winsten te maximaliseren is het identificeren van handelskansen. Dat kun je doen door risico blootstelling. Ga op zoek naar handelsmogelijkheden met een grote kans van slagen (hoge waarschijnlijkheid). En stel daarnaast goede waarborgen, mocht de voorspelling onjuist zijn.  

Meer weten? Verdiep je meer en leer geld beleggen zonder risico.

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 greenbliss.nl

Thema door Anders Norén