greenbliss.nl

Van alles over de green-lifestyle

Een wetsuit kopen om in de natuur te watersporten

Als je ook in koudere temperaturen nog wil genieten van het watersporten in de natuur dan ontkom je vaak niet aan een wetsuit kopen. Zeker als je bijvoorbeeld gaat zeilen in de open klasse is het wetsuit geen overbodige luxe. Je kunt er redelijk gemakkelijk in bewegen. Daarnaast houdt het heel goed je lichaam warm. De laatste jaren is er een flinke ontwikkeling geweest waardoor je tot hele koude temperaturen goed uit de voeten komt. Maar waar dien je op te letten bij een wetsuit kopen? Dat is een goede vraag en er zijn best wel wat zaken die je even moet weten alvorens je er één besteld. Lees daarom dit blog om er meer over te weten te komen.

Waar let ik op bij een wetsuit kopen?

Er zijn verschillende soorten wetsuits. De verschillen zitten in waarvoor je deze gaat gebruiken en de temperatuur die van toepassing is. Zo zijn er voor de winter speciale wetsuits die van extra dik materiaal gemaakt zijn en je warm houden als het net boven het vriespunt is. En zo is dat steeds anders naarmate de temperaturen hoger worden. Zo kan je ook een wetsuit kopen met lange pijpen en korte mouwen voor als het wat warmer is. Je kan daar bijvoorbeeld ook een hesje over heen dragen als je graag je bovenlichaam droog wil houden. Als de temperaturen nog warmer zijn dan is er het zogenaamde shorty. Deze heeft korte pijpen en korte mouwen. Het materiaal van een wetsuit is Neopreen. Een soort rubberachtig materiaal. Als er tussen het neopreen en de huid een laagje water komt heeft dat een super isolerende werking. Daarmee wordt je lichaam op lichaamstemperatuur gehouden. Dit is dus het hele idee achter een wetsuit en waarom deze zo populair is bij het watersporten.

De verschillen per watersport

Er zitten ook verschillen in het type watersport dat je gaat doen. Zeker het wetsuit voor het zeilen in de open klasse heeft een aantal unieke eigenschappen. Zo is deze verstevigd op de zitgedeeltes. Deze worden bij het zeilen in de eenmansklasse veel meer belast doordat je veel zit in je boot. Ook hang je overboord in een open klasse als de wind wat steviger is. daardoor belast je het wetsuit meer op de schenen. Hierom zie je dat ook daar vaak verstevigingen zijn aangebracht. Dit maakt dat het wetsuit beter van kwaliteit is en dus veel langer meegaat.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 greenbliss.nl

Thema door Anders Norén