greenbliss.nl

Van alles over de green-lifestyle

Het groene merk Blaklader

Als je in de bouw werkt dan zul je beamen dat goede werkkleding belangrijk is. En goede werkkleding is heel functioneel en gaat lang mee ondanks dat het intensief gebruikt wordt. Buiten dat is het tegenwoordig belangrijk dat de producent ook zorgvuldig met het milieu omgaat. Als je hierop gaat selecteren dan kom je waarschijnlijk Blaklader tegen. Blaklader is een producent wat veel aandacht besteed aan het innoveren en verbeteren van hun werkkleding. Daarnaast is het één van de meest milieuvriendelijke producenten. Dit blijkt onder andere uit het feit dat ze gerecyclde materialen gebruiken. Hoogste tijd dus om wat meer te weten te komen over dit merk.

Het merk Blaklader

Blaklader is een zweeds merk en heeft binnen Europa een behoorlijke stevige positie in de werkkleding. We hebben het dan over werkkleding in de bouw. Hierin zijn ze toonaangevend. Vanaf het begin heeft de focus gelegen op het produceren van functionele en kwalitatief goede werkkleding voor de professional in de bouw. Voor ieder vakgebied in de bouw is er werkkleding van Blaklader beschikbaar. Hierin zijn inventieve zaken verwerkt die de functionaliteit en kwaliteit te goede komen. Deze zaken zijn tot stand gekomen door veel aan innovatie te doen. Zo hebben ze inmiddels ook een aantal patenten op hun naam staan. Een voorbeeld hiervan is de dubbele stiknaad in de werkbroek. Op de delen die meer belast worden hebben ze een dubbele stiknaad. Deze dienst vooral om de kwaliteit van de werkbroek te verbeteren. De kans is namelijk aanzienlijk kleiner dat je uit de naad scheurt van deze broek. Bij de functionaliteit moet je denken aan het feit dat de werkbroek voor de timmerman spijkerzakken heeft en een hamerlus. Handig om spijkers en een hamer mee te nemen als je gaat klussen. Blaklader heeft zelfs broeken voor linkshandigen. De hamerlus zit daarbij bijvoorbeeld aan de andere kant.

Blaklader en MVO

We gaven al aan dat duurzaamheid hoog in het vaandel staat bij blaklader. Dit komt terug in hun materialen maar ook in de levensduur van de kleding. Naast dat zij op het gebied van het milieu dus veel doen, doen zij ook veel op het gebied van arbeidsomstandigheden. Alle mogelijke certificeringen die er zijn op het gebied van aangename arbeidsomstandigheden hebben ze in hun bezit. De omstandigheden voor de werknemers van Blaklader zijn dus heel goed te noemen ook in de fabrieken waar zij daadwerkelijk produceren. Kortom ook op dit vlak is Blaklader vooruitstrevend.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 greenbliss.nl

Thema door Anders Norén