greenbliss.nl

Van alles over de green-lifestyle

De onmisbare schakel in een succesvol beveiligingssysteem

Om onze huizen, bedrijfspanden of ander onroerend goed te beveiligen bestaan er de nodige opties. We kennen allemaal de klassieke beveiligingscamera, die al vele decennia een vervangend oog vormt bij onze afwezigheid. Ook de bewegingssensor is een bekend fenomeen. Deze zit gekoppeld aan een loeiend alarm om indringers af te schrikken. In de meeste gevallen staan deze alarmen eveneens in verbinding met een beveiligingsbedrijf. Zodra er iets niet in de haak is, sturen de dienstdoende beveiligers iemand langs om de zaak op de korrel te nemen.

De blinde vlek van traditionele beveiliging

Het probleem van deze traditionele beveiligingsmiddelen is dat het altijd even duurt voordat een beveiliger of een agent op de plaats delict is aangekomen. De inbrekers kunnen in deze tijd een graai in de kas doen, of de erfstukken van wijlen oma in hun juten zak verbergen. Om dit vuile klusje te klaren, doen de dieven voornamelijk beroep op hun ogen. Hoe gehaaid ze ook zijn, ze zullen de waardevolle buit niet kunnen ruiken of horen. Hun zicht is onmisbaar in het speuren naar de oude sok waarin het spaargeld ligt opgeborgen, of naar de kamer in het bedrijf waar de kluis zich bevindt. Het is dan ook dit zintuig waarop een ander beveiligingsmiddel zich richt in het verhinderen van een inbraak.

Het missende puzzelstukje

Dit beveiligingsmiddel is de mistgenerator. Een mistgenerator creëert in zeer korte tijd een dichte mist in het pand waar hij staat opgesteld. Deze mist is onschadelijk voor elektrische apparaten. Het is echter zeer schadelijk voor het menselijk vermogen om onze omgeving in kaart te brengen. Zodra het apparaat zijn werk heeft gedaan, is het onmogelijk om te zien waar je je voeten neerzet. Laat staan om deze voeten naar de locatie te sturen waar de zoete vruchten van de inbraak geplukt kunnen worden. Er bestaan verschillende mistgenerators voor verschillende groottes van de ruimte die beveiligd dient te worden. In minder dan een minuut verspreidt de mist zich tot in alle contreien van de beveiligde ruimte.

Ook de mistgenerator is geïntegreerd in het systeem dat het beveiligingsbedrijf alarmeert. Het vormt het missende puzzelstukje in een waterdicht beveiligingssysteem. Een bewegingssensor registreert een ongewenst element in de beveiligde ruimte. Een verbinding met de beveiligers zorgt voor komst van een gewenst contra-element. De mistgenerator neemt tot slot de taak op zich om het ongewenste element in de tussentijd geen schade aan te laten richten. Een beveiligingssysteem met een mistgenerator zorgt ervoor dat ongewenste elementen niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk tegen de lamp lopen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 greenbliss.nl

Thema door Anders Norén