greenbliss.nl

Van alles over de green-lifestyle

Wat te doen als je voor het eerst gaat samenwonen

Één van de grootste tests die bestaan voor een relatie is samenwonen. Voorheen heb je altijd de mogelijkheid om terug te gaan naar je eigen plek, als je even helemaal geen zin meer hebt in je partner. Maar als je gaat samenwonen dan heb je die vrijheid niet. Daarom moet je goed en lang nadenken of je klaar bent voor de grootte stap die samenwonen is. Natuurlijk kan het ook één van de leukste dingen zijn, als je eindelijk altijd samen kan overnachten en samen je eigen plekje kan inrichten. In dit artikel geef ik tips en hints waar je aan kan denken als je voor het eerst met je partner gaat samenwonen.

Duidelijke afspraken maken

Het allerbelangrijkste is dat je beide duidelijk verwachtingen hebt van elkaar wanneer je gaat samenwonen. Daarom zijn duidelijke afspraken nodig. Afspraken over wie welke taken op zich neemt, hoeveel tijd je met elkaar wilt spenderen, en hoe vaak je op een date gaat met elkaar. Wanneer je duidelijke verwachtingen en afspraken hebt zal je minder snel teleurgesteld of boos op elkaar worden en dus een betere relatie hebben. Ervan uitgaande dat je natuurlijk die afspraken goed nakomt.

Tijd voor jezelf hebben

Het maakt niet uit hoeveel je van elkaar houdt, als je constant op elkaars lip zit kan het zijn dat je elkaar even zat bent. Daarom is het belangrijk dat je beide de kans krijgt om even tijd voor jezelf te nemen. Op die manier kan je jezelf resetten, kalm worden, en dan op een kalme manier met elkaar de problemen discussiëren. Ook is het belangrijk dat je tijd voor jezelf hebt om je hobby’s en interesses uit te oefenen. Het is natuurlijk leuk om met je partner dingen te doen, maar het komt bijna niet voor dat je allebei dezelfde dingen leuk vindt.

Je eigen plek hebben voor je spullen

Je hebt beide veel spullen, dus heb je ook je eigen plekjes nodig om je spullen op te bergen. Niks is frustrerender dan als al je spullen door elkaar zitten en daardoor niets meer kunt vinden. Bijvoorbeeld in de badkamer kan het verstandig zijn een dubbele wastafel te nemen, zodat je beide je eigen kant hebt waar je je tandenborstel en bad spullen neer kunt zetten. Ik hoop dat deze tips helpen bij het maken van de stap om samen te wonen. Alvast veel succes gewenst aan jullie allebei.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 greenbliss.nl

Thema door Anders Norén