greenbliss.nl

Van alles over de green-lifestyle

De eerste maanden met een nieuwe baby

Moeder worden

Er komt een boel kijken bij het worden van moeder. De zwangerschap was natuurlijk een bijzondere periode in je leven maar nu begint het echte werk. Het kleine bundeltje geluk dat nu bij jullie woont heeft een hoop eisen. Verstandige ouders zorgen er daarom dan ook al voordat de baby geboren voor dat ze de juiste spullen in huis hebben en voorbereidingen hebben getroffen. In dit artikel bespreek ik de belangrijkste zaken om voor te bereiden wanneer er een baby op komst is.

Babyspeelgoed kopen is natuurlijk de leukste en makkelijkste taak in de voorbereiding op een baby maar het is natuurlijk niet de belangrijkste. Desondanks is het ook niet onbelangrijk speelgoed baby aan te schaffen dus vergeet het niet te doen. Baby’s leren door te spelen dus een baby zonder speelgoed is niet goed voor de ontwikkeling van de baby’s hersenen. Elke baby heeft natuurlijk ook een knuffel nodig. Ik weet nog zelf dat mijn geboorte knuffel mijn gehele jeugd mijn favoriete knuffel bleef.

Baby alleen laten slapen

Daarnaast is de voorbereiding van de babykamer natuurlijk ook belangrijk. Veel ouders willen graag dat de nieuwe baby een tijd in dezelfde kamer als de ouders slaapt. Dit scheelt voor de ouders natuurlijk gigantisch in de nacht als de baby wakker wordt en begint te huilen. In plaats dat je een heel eind naar de babykamer moet lopen kun je simpelweg je bed uit stappen en de baby optillen. Maar dit is in de realiteit niet de meest verstandige aanpak. Dit heeft namelijk te maken met het feit dat baby’s heel snel gewend raken aan samen met de ouders in dezelfde kamer slapen.

Wanneer je de baby niet na een tijd in de eigen kamer legt zal de baby te gewend raken in dezelfde kamer als de ouders te slapen. Als de baby dan naar de eigen kamer gaat zal die gaan huilen. Dit is natuurlijk ontzettend lastig en breekt je hart. Zeker aangezien de meest geteste methode om de baby te laten wennen aan alleen slapen is de baby te laten huilen in zijn of haar eigen kamer totdat de baby in slaap valt.

Je hebt natuurlijk veel liever dat de baby vanaf het begin gewend is aan de eigen kamer. Het is daarom verstandig om de baby alleen de eerste zes maanden in dezelfde kamer als de ouders te laten slapen. Daarna zal de baby naar de eigen kamer gaan. Zorg er daarom voor dat de babykamer op tijd klaar is.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 greenbliss.nl

Thema door Anders Norén