greenbliss.nl

Van alles over de green-lifestyle

Een rondreis Indonesië: Bali en Java

Backpacken is hip! Met een volle rugtas met de basic benodigdheden rondreizen in verre landen is niet alleen meer weggelegd voor de avonturier: iedereen doet het tegenwoordig. Zelfs de vrouwen die tiptop eruit zien in het dagelijks leven en het liefst op een terras bediend worden de hele dag, zijn niet meer vies van een rondreis met slechts 4 outfits in hun rugtas. Zuid-Amerika en Azië zijn populaire plekken geworden, met als overtuigende winnaar Indonesië. Zelf heb ik een prachtige rondreis in Indonesië gemaakt. Mijn twee favoriete bestemmingen waren Bali en Java. Lees hier meer over tips voor jouw rondreis Indonesië!

Bali

De grootste hotspot in Indonesië is zonder twijfel Bali. Het is een prachtig eiland waar zowel cultuur, natuur als feest te vinden is. De activiteiten en must-sees zijn perfect te combineren met ontspanning op de bounty stranden. De drie grootste must-sees van Bali zijn Canggu, Ubud en en Uluwatu. Canggu is perfect voor een ontspannen begin van de vakantie. Canggu is het makkelijkst te bereiken vanaf het vliegveld en heeft een ongelooflijk chille vibe. Veel strandtentjes, overdag relaxen en ’s avonds een barretje in. Ik voelde me helemaal op vakantie! Ubud was mijn tweede stop. Ik was wel klaar met alle cocktails en had nieuwe energie om culturele activiteiten te doen. Ubud staat bekend om te prachtige rijstvelden, waar je het beste een rondleiding bij kunt boeken. Zo begrijp je een beetje waar het over gaat. De derde stop op Bali was Uluwatu. Hier kon ik een mooie combinatie van ontspannen en inspannen vinden: Uluwatu is dé plek voor surfers. Een aantal dagen op een plankje in het water liggen, om vervolgens aan het einde van de dag te ontspannen in een strandtent. Heerlijke manier om Bali af te sluiten!

JAva

Java is niet misschien de meest populaire spot van Indonesïe, maar het is zeker een aanrader voor cultuurliefhebbers! Vaak begint de reis in Jakarta, wat ongelooflijk dichtbevolkt is. Het is even schrikken, maar heeft ook zo zijn hotspots. Mocht je Java bezoeken, stop dan absoluut in Yogyakarta. Ik vond dit een enorm vriendelijke stad waar je de cultuur kon inademen. Veel leuke restaurantjes, marktjes en vriendelijke inwoners. Ook de Prambanan is een must-see op Java. Het is het grootste tempelcomplex van het land met zo’n 237 tempels, waarvan het grootste gedeelte zo’n 11 eeuwen geleden gebouwd zijn! Ben jij wel een avonturier? Bezoek dan de vulkanen Bromo en Merapi. De Merapi is een vrij actieve vulkaan, dus zorg dat je hier goed geïnformeerd en desnoods met een gids naartoe gaat!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 greenbliss.nl

Thema door Anders Norén