greenbliss.nl

Van alles over de green-lifestyle

Groen zoeken vanuit een grote stad

Wonen in een grote stad

Het is wereldwijd een feit dat steeds meer mensen in grote steden wonen. En dat geld ook voor Nederland en het Westen. Dit is al helemaal waar voor jongere mensen die net aan hun carrière beginnen, en natuurlijk studenten. Het leven in een grote stad is leuk en interessant. Er is altijd wat te doen en altijd nieuwe mensen om te ontmoeten. Maar er zijn natuurlijk ook nadelen aan het leven in een grote stad. Zo is het er natuurlijk ontzetten druk en zit je constant met geluidsoverlast. Daarnaast is een van de grootste problemen natuurlijk de kwaliteit van de lucht.

Door de vele auto’s, fabrieken en andere vervuilende eenheden in een grote stad is het absoluut niet goed voor de gezondheid. Dit was helemaal het geval toen ik zelf een jaar in Hong Kong ging wonen. Een stad van 7 miljoen mensen in China is nogal druk. En hoewel ik genoot van de bruisende stad dacht ik na een paar maanden wel dat het nodig was om wat frisse lucht te krijgen en me meer in de natuur te bewegen. Daarom besloot ik een paar reizen te maken naar landen en gebieden waar meer dan genoeg natuur was.

Op zoek naar natuur

Ik besloot al snel dat alhoewel Zuidoost-Azië een goede optie was dit toch nog te druk was en te tropisch. Ik was in het verleden naar Bali gegaan en alhoewel je daar heerlijk in de zee kunt dobberen is het nog altijd een drukke en vervuilde plek. Daarom besloot ik verder te vliegen naar Nieuw-Zeeland. Nieuw-Zeeland is absoluut een van de mooiste natuurlanden op aarde. Het heeft zowel gigantisch veel gebergten als dat het oceaan heeft waardoor het een van de weinige locaties op aarde is waar je zowel kunt skiën als kunt surfen.

Dit was voor mij ideaal. Maar het land staat ook bekend als de prachtige plek waar bijvoorbeeld de Lord of the Rings films geschoten zijn. Het is ook een land van interessante voeding. Zo at ik groenlipmossel. Al met al was Nieuw-Zeeland absoluut een ideale locatie om een tijd pauze te nemen van de drukte en hectiek van een grote stad zoals Hong Kong. Ik denk dat het voor iedereen die in een grote stad woont belangrijk is om nu en dan een trip te maken naar een natuurgebied om zo weer in contact met pure lucht en een schone omgeving te komen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 greenbliss.nl

Thema door Anders Norén