greenbliss.nl

Van alles over de green-lifestyle

Een CV ketel installeren, kan dat groen?

Een CV ketel installeren is soms nodig. Soms begeeft een cv ketel het plotseling. Dit kan namelijk als een ketel niet goed is onderhouden óf wanneer de cv ketel een bepaalde leeftijd heeft bereikt. Wanneer een cv ketel kapot gaat wil je natuurlijk zo snel mogelijk een nieuwe cv ketel geïnstalleerd hebben. Het is verstandig om hierbij wel een vakman het werk te laten verrichten. Want wanneer je dit zelf gaat doen kan de cv ketel binnen de kortste keren alweer stuk zijn door een verkeerde installatie en afstelling. In de zomer is dit niet zo heel erg maar bij koudere tijden wil je dat natuurlijk niet hebben.

Een groene cv ketel installeren

Een groene cv ketel installeren kan door veel verschillende vakmensen. Maar wat zijn de voordelen van zo een ketel? Een groene cv ketel is eigenlijk een normale cv ketel maar dan met duurzame voordelen. Een groene cv ketel laten installeren is goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee. In eerste instantie betaal je wel iets meer voor een groene cv ketel maar op de lange termijn bespaard zo een ketel veel energiekosten. De groene cv ketel is namelijk zo in te stellen dat jij kan bepalen wanneer hij aan het uit moet worden gezet. Dit kan bijvoorbeeld goed werken in combinatie met een slimme thermostaat. Zo een thermostaat is echt het internet of things product dat ieder huishouden zou moeten hebben.

Een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is zeer goed te combineren met een nieuwe cv ketel installeren. Dit kan een groene of gewone cv ketel zijn want de nieuwste ketels zijn uitstekend te combineren met een slimme thermostaat. Er zit namelijk software in die goed met elkaar kan communiceren. Zo wordt er geen energie verloren wanneer dit niet nodig is. Zo een slimme thermostaat kan door een vakman uit de buurt worden geïnstalleerd. Mijn tip aan u is om dit niet zelf te gaan behalve als u verstand heeft van installatie techniek. Er kan namelijk veel misgaan met deze installatie waardoor u binnen de kortste keren weer een nieuwe cv ketel of thermostaat moet installeren. Dus laat je cv ketel installeren door een vakman en ga dit vooral niet zelf doen. En wacht niet te lang want in een onverwarmd huis kan er van alles misgaan. Het huis kan erg vochtig worden door de kou. Dit is slecht voor het beton en de verf/behang op de muren. Een huis dat goed verwarmd is gaat dit tegen. Laat dus zo snel mogelijk een cv ketel installeren, voordat je huis vol zit met vocht en kou. Zo zit u er warm bij en uw huis ook!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 greenbliss.nl

Thema door Anders Norén