greenbliss.nl

Van alles over de green-lifestyle

Het is weer bijna tijd om aan de slag te gaan in je tuin

Oké, nu is het nog even te koud. En zit het deksel van je groene bak dichtgevroren. Maar voor je het in de gaten hebt, is het weer tijd voor de tuin. Het is dan nu al verstandig om je voorbereidingen te treffen. Want als het zover is, moet je direct doorpakken. Het onkruid gaat echt niet wachten tot jij tijd, zin en gelegenheid hebt. Zorg er dus nu al voor dat je de accu’s van je accu tuingereedschap controleert. Heb je nieuw tuingereedschap nodig? Dan is dit hét moment om dat te gaan aanschaffen.

Je tuin opnieuw inrichten is een flinke uitdaging

Een uitdaging die je goed moet voorbereiden. Je moet er bijvoorbeeld flink voor sparen. Want al die planten, bestrating en grond kosten altijd veel meer geld dan je van te voren had bedacht. Begin met het maken van een plattegrond van je lege tuin. Zorg dat je maten kloppen en teken dan in wat je waar zou willen hebben. Het geeft niets als je niet goed kunt tekenen, zorg dat het voor jezelf duidelijk is. Dan neem je die plattegrond en ga je ermee naar een hoveniersbedrijf. Zij kunnen aan de hand van die plattegrond een offerte maken voor het aantal planten, de bestrating en de schutting.
Accu tuingereedschap

Zelf doen of laten doen?

Zelf een tuin aanleggen lijkt niet zo moeilijk. Maar vergis je niet. Die bestrating is hartstikke zwaar en jij hebt niet de gereedschappen en de kennis om die goed waterpas en toch aflopend te leggen. Ook voor de beplanting kun je best wat hulp gebruiken. Je wilt immers wel echt kunnen genieten van je tuin, ook direct nadat je hem aangelegd hebt. Het is dan jammer als je alleen planten kiest die een jaar nodig hebben om te gaan bloeien. Inlezen op internet en advies vragen bij vrienden met groene vingers is ook altijd een idee. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen!

Het onderhoud hoeft niet veel tijd te kosten

Zeker wanneer je de juiste gereedschappen hebt, kun je de tijd die je aan het onderhoud van je tuin moet besteden wel halveren. Ook het gebruik van anti-worteldoek onder je bestrating kan je veel tijd besparen. Zorg voor je begint met snoeien dat je voldoende ruimte hebt in je groene bak. Je kunt dan al het afval in één keer wegdoen. Het ligt dan niet nog een aantal weken in de weg op je terras.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 greenbliss.nl

Thema door Anders Norén