greenbliss.nl

Van alles over de green-lifestyle

Zzp’er in de bouw

Het aantal zzp’ers neemt toe in Nederland. Steeds meer mensen beginnen voor zichzelf een klein eenmansbedrijfje. Natuurlijk zitten er ook veel voordelen aan zzp’er zijn. Zo heb je geen baas meer, bepaal je je eigen opdrachten en werktijden en er is potentieel een stuk meer te verdienen dan in loondienst.  Maar dat is alleen als je succesvol bent natuurlijk. Aan zzp’er zijn hangen ook meer risico’s vast. Zo zul je alles zelf moeten doen en dus ook zelf opdrachten en omzet binnen moeten slepen. Er kunnen maanden zijn dat je niet zoveel verdiend en dan moet je mogelijk je financiële reserves aanspreken.

Het moderne beeld van zzp’ers is dat het vooral mensen zijn in de creatieve sector. Denk bijvoorbeeld aan fotografen en grafisch designers. Maar in andere sectoren is het ook heel goed mogelijk om als zzp’er te werken. Een voorbeeld is zzp’er zijn in de bouwsector. Weinig mensen weten dat een kwart van alle werkenden in de bouwsector zzp’er is. In dit artikel bespreken we hoe het is om als zzp’er in de bouw te werken.

Divers en specialistisch

Het werk dat zzp’ers in de bouwsector doen is heel divers. Je hebt er schilders, stukadoors, tegelzetters, architecten, timmerlieden, metselaars etc. Wanneer je zelf als zzp’er in de bouw wilt gaan werken is het slim om je op een specialiteit te focussen en dit aan te bieden. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van keukens, of het stuken van wanden of het plafond. Er zijn vaak gaten in de markt waar veel andere zzp’ers niet zo snel aan denken. Je kunt je bijvoorbeeld uitsluitend focussen op bouwwerkzaamheden voor bedrijven in plaats van particulieren. Denk aan het plaatsen van agnes plafondplaten of gibo blokken in kantoren bijvoorbeeld.

Alles zelf doen

Het lot van elke zzp’er is dat je alles zelf moet doen. Dit betekent dat je niet alleen verantwoordelijk bent voor de service die je aanbiedt. Je zult ook moeten opletten dat je een goede administratie bijhoudt, de belastingen betaald en nieuwe klanten vindt. Sales en marketing is dus ook een ontzettend belangrijk aspect van zzp’er zijn. De service die je verkoopt kan nog zo goed zijn maar je moet wel klanten weten te vinden en ze overtuigen van je vaardigheden. Er zijn heel veel verschillende manieren van verkopen, van telefonisch tot e-mail. Maar in het tijdperk van sociale media kan het best veel voordeel opleveren om een goede website en sociale media profielen te hebben. Denk aan Facebook, Instagram en zelfs YouTube.

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 greenbliss.nl

Thema door Anders Norén