greenbliss.nl

Van alles over de green-lifestyle

Zo heb jij altijd een verzorgde tuin

Toen mijn vriend en ik op zoek gingen naar een huisje, wilde ik per se een tuin. Toen ik er eenmaal eentje had, kwam ik er pas achter hoeveel werk dit eigenlijk is. Ik ben niet iemand met hele groene vingers en al snel zag onze achtertuin er slordig en onverzorgd uit. Wie geen groene vingers heeft, moet slim zijn. Gelukkig ben ik in door de jaren heen achter een aantal tips gekomen om je tuin verzorgd te houden. In deze blog lees je mijn tips. 

Zo min mogelijk ‘echt’

Toen iemand een keer tegen mij zei dat ik nep planten moest kopen, lachte ik haar vierkant uit. Het idee van nep planten in een tuin vond ik maar raar. Toen mijn tuin er na 2 maanden in het huis wonen al lelijk uit begon te zien, heb ik me echter eens in nep planten verdiept. Ik kwam erachter dat er enorm veel neppers op de markt zijn die er enorm realistisch uit zien. De grootste verrassing voor mij was toen ik kunstgras tegenkwam dat zo echt leek dat ik eerst vijf keer moest kijken. Ik besloot meteen kunstgras neer te leggen in mijn tuin en hier ben ik nog steeds super blij mee. Goed kunstgras lijkt enorm echt maar ziet er altijd mooi uit en bovendien hoef je nooit het gras te maaien. Het is onvoorstelbaar wat een verzorgde look dit aan je tuin kan geven. Kunstgras kopen is misschien een kleine investering, maar dit is het uiteindelijk meer dan waard.

Regelmatig onderhoud

Zoals ik al zei, heb ik zelf totaal geen groene vingers. En mijn vriend bemoeit zich al helemaal niet met planten. Ongeveer 1 keer per twee jaar huurde ik daarom een tuinman in om alles even op orde te brengen. Een aantal maanden lag mijn tuintje er dan mooi bij, maar al snel begon het toch meer op een bos van onkruid te lijken. Sinds dit jaar laat ik de tuinman daarom drie keer per jaar komen. Dit kost natuurlijk wat geld, maar ik hoef nu nauwelijks nog om te kijken naar mijn tuin. Het ziet er altijd netjes en verzorgd uit. Ik hoef me nu nooit meer te schamen als er visite komt die even mijn tuin wil bekijken. 

Omarm het jungle gevoel

Er is een bepaalde hoek in mijn tuin waar hele mooie planten staan. Deze groeien echter nog sneller dan gras en ik kan er nauwelijks tegenop snoeien. Na veel pogingen besloot ik het echter helemaal mee te stoppen en gewoon het jungle gevoel te omarmen. Sterker nog, ik plantte er nog een aantal soortgelijke planten bij om het extra vol te maken. Dit stukje van mijn tuin is nu hartstikke levendig en gezellig en ik krijg er zelfs vaak complimenten over. En dat terwijl ik er helemaal niks voor hoef te doen!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 greenbliss.nl

Thema door Anders Norén