greenbliss.nl

Van alles over de green-lifestyle

Negatieve BKR en hoe je toch nog kan lenen

Het kan af en toe heel naar lopen. Er is een slechte periode in je leven, je hebt niet zo bijzonder veel geld, maar wel nog wat leningen die open staan. Het is een erg vervelende situatie, waar soms gewoon niet heel veel aan te doen is. Je krijgt gewoon wat onverwachte rekeningen, of een inkomstenbron valt opeens weg. Maar het erge aan dit, is dat het als het gebeurt, je wel meteen flink in de problemen zit. Want de gene die jou die lening heeft verstrekt, heeft weinig te maken met jou persoonlijke problemen. Het enige wat hun uitmaakt is of ze hun geld krijgen, en het liefst ook nog op tijd dan. Dus wat gebeurt er nou precies als je een beetje achterloopt, en hoe kan je daar later weer van bovenop komen. Iets wat best belangrijk is om te weten, want het zou zonde zijn om zo'n probleem alles te laten verpesten!

Negatieve BKR

Als jij dus te laat bent met wat betalingen op een lease of een lening, dan kan het zijn dat je een negatieve BKR krijgt. Als je dit eenmaal hebt, is het vrij lastig om er ook weer uit te komen. Je moet speciaal aanvragen of je deze registratie kan laten veranderen, en dit kan natuurlijk niet zo maar. Je moet tegen die tijd dat je dat aanvraagt natuurlijk wel voldoende bewijs hebben dat je nu wel je leningen en lease's kan betalen. Maar tot de tijd dat je dat doet, is het dus ontzettend lastig om nog iets te kunnen leasen en lenen. En als jij een ondernemer bent die bijvoorbeeld lease auto's nodig hebt voor werk, kan dit best wel een een groot probleem zijn. Het spreekt dus natuurlijk voor zich dat ik aanraad altijd optijd proberen te betalen, maar zoals ik ook al heb gezegd, zullen er altijd onvoorziene omstandigheden zijn waardoor je niet kan betalen. Dus wat doe je dan?

Gelukkig zijn er nog opties

Wees niet bang, als je echt een lease auto nodig hebt, zijn er altijd nog andere opties dan meteen proberen je negatieve BKR regetratie weg te laten halen. Je kan namelijks een 2e hands auto leasen met negatieve BKR op verschillende websites. Deze zullen dan niet een 3e partij jou BKR laten checken, en hier alle beslissingen mee laten nemen. Deze bedrijven checken persoonlijk jou krediet met hun eigen specialisten. Zo kunnen ze een goede keuze maken over of ze je wel of niet een lease kunnen geven, en heb je nog steeds een kans, ontdanks het feit dat je een negatieve BKR hebt. Dus mocht je een beetje down zitten hierdoor, wees niet bang, er zijn altijd nog opties!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 greenbliss.nl

Thema door Anders Norén