greenbliss.nl

Van alles over de green-lifestyle

De mooiste vloeren voor de slaapkamer!

Een huis heeft verschillende ruimtes en al deze ruimtes hebben eigenlijk hun eigen behoeftes. Je wilt een bepaalde sfeer creëren die bij de ruimte past en jouw ook daadwerkelijk dat gevoel geeft. De inrichting van een ruimte maakt (of kraakt) deze sfeer. Vooral de muren en de vloer zijn ontzettend belangrijk. Deze elementen zijn namelijk je basis. Vanuit hier kan je altijd verder werken of dingen wijzigen als het je even niet meer zint maar klopt je basis niet, dan wordt dit erg lastig. In dit blog bespreken we dan ook graag welke vloeren het meest geschikt zijn voor jouw slaapkamer om een goede basis te creëren.

Houten vloer

De houten vloer is een van de meest gebruikte vloeren in de slaapkamer. Dit materiaal wordt als sinds jaar en dag gebruikt voor woningen en is dus zeer populair. Deze vloer wint aan populariteit door zijn sfeer én duurzaamheid. Een houten vloer blijft namelijk, mits je deze goed onderhoudt, voor een hele lange tijd bruikbaar. Daarnaast is hout ook een natuurlijk materiaal wat meteen zorgt voor een warme en fijne sfeer. Deze vloer is daarnaast ook nog eens zeer onderhoudsvriendelijk in tegenstelling tot wat veel mensen denken. In principe hoeft deze vloer maar een keer in het jaar behandelt te worden en schoonmaken gaat het beste met een droge of vochtige doek zonder agressieve reinigingsmiddelen. Ben je de kleur na verloop van tijd zat? Dan kan je een houten vloer ook altijd nog opschuren of in een andere kleur lak zetten zodat de vloer eindelijk een aantal tinten donkerder of lichter wordt.

Laminaat of PVC

Het enige nadeel van een houten vloer is dat deze alleen niet zo prijsvriendelijk is. Vloeren die dat wel zijn, zijn vloeren van laminaat of PVC. Deze vloeren lijken wel bijna als twee druppels water of een houten vloer alleen zijn het dus niet. Ze zijn van een ander, goedkoper, materiaalsoort gemaakt waardoor deze vloeren tegen een veel lagere prijs aangeboden kunnen worden. Of je er iets van ziet? Nauwelijks! Ze zijn tegenwoordig zo handig dat ze de mooiste en leukste patronen kunnen namaken. Zowel een laminaat vloer als een vloer van PVC heeft dus bijna alle kenmerken die een houten vloer ook heeft alleen net een tikkeltje goedkoper dus. Wist je trouwens dat je tegenwoordig ook een laminaat all in pakket kan kopen? Met dit pakket kan je deze vloer heel simpel en met groot gemak zelf leggen.

Tegels

Een vloersoort die wat minder wordt gekozen maar zeker ook niet misstaat in de slaapkamer zijn tegels. Tegels van bijvoorbeeld natuursteen zoals marmer zijn prachtig en zorgen voor een hele intense sfeer. Uiteraard is het wel fijn als er vloerverwarming onder ligt zodat je in de winter niet het gedoe hebt met koude voeten als je ’s ochtends je bed uit moet. Tegels zijn over het algemeen wel iets prijziger maar dit vloertype is het wel dubbel en dwars waard.

Dus, voor welke vloer kies jij? 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 greenbliss.nl

Thema door Anders Norén