greenbliss.nl

Van alles over de green-lifestyle

Genieten van de tuin

Bij Greenbliss zijn we altijd voor het genot wat je uit de tuin kan halen. Daarom geven we vaak tips over groen. Maar er is nog veel meer dat je kan doen om meer uit je tuin te halen. Daarom vandaag: het goede gebruik van een party tent.

Opzetten

Om je tuin te beschermen kan je bij het opzetten een aantal dingen doen. Ten eerste kan je kritisch kijken naar wat voor tent je uit zoekt. Veel van de grotere tenten gebruiken palen in de grond op zich zelf overeind te houden. Deze laten gaten achter die al snel lelijk staan in het gazon. Je kan hiertegen kijken naar een aantal kleinere partytenten die met haringen verzekerd zijn. Deze kleine gaatjes groeien vanzelf dicht. Met koppelstukken kan je zo dus jouw feestje in de tent houden zonder dat je groen verloren gaat.

Vlonders

Bij de grotere partytent wordt vaak gebruikt gemaakt van houten vlonders om als ondergrond te dienen. Dit is vaak beter voor je gazon dan zonder. Aan de ene kant zorgt het wel voor vergeling, maar het voorkomt die diepere indruk. Objecten als statafels en stoelen kunnen namelijk vele meer schade doen aan je gazon als ze op een klein oppervlak drukken. Als vuistregel is grote verdeelde druk beter dan kleine gerichte druk. Als er ook dans op het agenda staat raad ik zeker de vlonders aan. Het feestgewoel wil nog wel eens leiden tot uitgetrapte puntjes. Daarnaast is dansen op gras ook niet altijd even gemakkelijk voor je gasten. Als je verwacht dat er dames met hakken komen, neem dan zeker vlonders.

Laat het niet staan

Wat ongeacht alles belangrijk is om je gazon groen te houden is de tent niet te lang laten staan. Dat wat bedekt is vergeelt. Hoewel het gemakkelijk is om de tent een week te laten staan is dit helaas wel iets wat je terug ziet in het gras. Om hier mee te werken kan je kiezen voor een tent die gemakkelijk op te zetten is. Dan kan je hem gemakkelijk weghalen. Dit is sowieso makkelijk om te voorkomen dat de tent nat word als je deze niet gebruikt. Om ze gedroogd te krijgen is namelijk vaak lastig omdat je in tegenstelling tot een normale kampeer tent binnen zelden ruimte hebt om deze uit te zetten. Als je kiest voor gemak dan kies je naar mijn mening voor een harmonica tent. Deze zijn vaak met maar vier haringen vastgemaakt, zijn vederlicht en zo ingevouwen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 greenbliss.nl

Thema door Anders Norén