greenbliss.nl

Van alles over de green-lifestyle

Genieten van de natuur en bewegen doe je zo!

Genieten van de natuur is als je het naar mijn mening vraagt iets wat we allemaal veel vaker moeten doen. De frisse lucht is goed voor je, mensen die veel buiten zijn hebben minder last van depressiviteit dan mensen die altijd binnen zitten. Soms denken wij Nederlanders ook dat Nederland helemaal geen mooie natuur heeft. Dit is toch helemaal niet het geval. Neem maar eens een kijkje in de veluwe of het prachtige heuvellandschap van Limburg. En laten we vooral ook niet vergeten dat ook niet ieder land een stand heeft. En zo beetje de hele westkust van Nederland bestaat uit een strand. Verder heeft bewegen in deze prachtige Nederlandse natuur veel voordelen. In dit artikel ga ik je vertellen over de voordelen van bewegen in de buitenlucht en op wat voor manier je kunt bewegen in de buitenlucht. 

De gezonde voordelen

Het over voorspelbare weer in Nederland zorgt ervoor dat je een goed immuunsysteem opbouwt. Zo is het de ene dag warm, de andere dag koud en heb je vaak last van regen. Ook al kunnen wij zelf heel goed zeuren over het weer, zorgt deze onvoorspelbaarheid er wel voor dat je lichaam door de weersomstandigheden een goed immuunsysteem kan opbouwen. Wanneer in de zomer de zon ook weer gaat schijnen krijg je ook nog lekker veel vitamine D binnen. Dit zorgt ervoor dat jij extra energie krijgt en positiever in het leven staat. Het bewegen in de buitenlucht brengt dus heel veel voordelen met zich mee op het gebied van gezondheid. 

Op wat voor manier kun je bewegen in de buitenlucht?

Tijdens het bewegen in de buitenlucht wil je natuurlijk wel kunnen genieten van de natuur. Daarom vallen sporten waarbij je niet rustig om je heen kunt kijken gelijk af. Bewegen in de buitenlucht doe je vooral door even lekker te wandelen, hard te lopen of te fietsen. Natuurlijk kun je ook in teamverband een leuk spel doen in de buitenlucht. Houdt er alleen wel rekening mee dat je hierdoor minder kunt genieten van de natuur om je heen. Ikzelf verken de natuur om mij heen door middel van een elektrische herenfiets. Hiermee kun je een grote afstand afleggen, hierdoor kun je in een dag veel van de Nederlandse natuur zien. Ik heb deze online besteld. Wil jij ook een elektrische fiets? Typ dan in op Google ‘elektrische fiets heren’ en bekijk het aanbod wat je tegen komt. Je zult bewegen en  genieten van de natuur op een geweldige manier kunnen combineren. 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 greenbliss.nl

Thema door Anders Norén