greenbliss.nl

Van alles over de green-lifestyle

Gezonde medewerkers dankzij duurzame inzetbaarheid

In het bedrijf waar ik werk mag ik de leiding geven over een paar mensen. Deze collega’s van mij zijn ontzettend belangrijk voor mij, zowel op het werkvlak als op persoonlijk vlak. Stuk voor stuk heb ik iedereen nodig om met mijn afdeling de dagelijkse werkzaamheden gedaan te krijgen. Maar, deze mensen zijn ook goede vrienden van me. Ik heb hun vriendschappen en steun ook nodig in mijn dagelijks leven. Daarom vind ik het als leidinggevende erg belangrijk dat de gezondheid van mijn werknemers optimaal is. Hoe ik dat doe, lees je vandaag in deze blog. Gezondheid, duurzaamheid en motivatie zijn vandaag de thema’s van de dag. Veel leesplezier!

Waarom gezonde werknemers hebben zo belangrijk is

Er zijn ontzettend veel redenen waarom het hebben van gezonde werknemers erg belangrijk is voor een leidinggevende. Als eerste staat natuurlijk voorop dat het om mensen gaat. Iedereen gunt andere mensen gezondheid en fitheid toe. Daarnaast heeft het hebben van gezonde mensen op de werkvloer veel voordelen voor een bedrijf. Vaak is de band tussen leidinggevende en werknemer beter als dezen elkaar aansporen tot een bewuste levensstijl. Ook kan ik met mijn werknemers hierover praten, en geven we elkaar tips. Dit zorgt voor een wederzijds respect van elkaar. Ook zullen gezonde werknemers competenter, actiever en meer gemotiveerd zijn, wat zich uit in betere werkresultaten. Dus los dat het goed is voor de werknemers en de leidinggevende zelf, is het voor een bedrijf ook heel belangrijk om gezonde werknemers te hebben!

Als leidinggevende werknemers motiveren door middel van duurzame inzetbaarheid

Hoe krijg je werknemers gezond? Nou, mijn methode is via duurzame inzetbaarheid. Duurzame inzetbaarheid is het gemotiveerd, gezond en productief houden van werkenden, zodat ze tot aan hun pensioen binnen of buiten de organisatie kunnen werken. Niet alleen wordt er door aandacht te schenken aan duurzame inzetbaarheid uiteindelijk minder verzuimd. Ook voorkom je zo dat je medewerkers opgebrand raken. Vaak zullen opgebrande medewerkers nog een tijdje door blijven werken, zonder erg productief te zijn. Het is dus niet alleen schadelijk voor de medewerker en hun gezondheid, maar ook voor het bedrijf zelf! Je medewerkers duurzaam inzetten is dus erg belangrijk voor het algehele functioneren van je afdeling. Als je dus een medewerker hebt die niet goed in zijn vel zit, kun je deze opnieuw uitdagen en hun duurzaam inzetten. Geef je medewerker af en toe wat rust, maar inspireer hen ook om nuttige projecten te ondernemen! Zo krijg je als leidinggevende je werknemers weer in de flow.

Met duurzame inzetbaarheid groeit zowel je personeel als je afdeling, en voor alle spelers resulteert dit in een positieve gevolgen!

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 greenbliss.nl

Thema door Anders Norén